Ninsoarea din vis

Clubul de lectură pentru 0-3 ani a început cu „clasicul” board book-urilor, Eric Carle. Și, deși ne-a fost puțin teamă că toată lumea va avea „Ninsoarea din vis” – pentru că e una din cele mai îndrăgite cărți ale sale – doar doi cititori cu moț au avut-o deja și vor primi o cărticică în plus, gratuit, în cutia lunii ianuarie.

Pentru cine nu o cunoaște încă, “Ninsoarea din vis” este o poveste simplă și tandră despre generozitate, creată de Eric Carle în stilul său consacrat, colajul. “Era odată un moșneag care trăia liniștit în căsuța lui”, își îngrijea cu drag animalele și iubea oricând o ceașcă de ceai de mentă și o felie de pâine cu miere. Ghiciți cine ar putea fi acest moșneag?

“Copiii au o curiozitate instinctivă și o tendință naturală către creativitate. Vreau să le arăt că a învăța lucruri noi e ceva fascinant și distractiv.”

Despre Eric Carle s-au scris multe, ba chiar există și un muzeu cu numele lui, The Eric Carle Museum of Picture Book Art, dedicat cărții ilustrate pentru copii (din toată lumea).

Ninsoarea din Vis

Editura Cartea Copiilor, 2016, 24 pag

Autor și ilustrator: Eric Carle

Lasă un răspuns